Om mig

Kerstin ”Miss K” Fridolfsson (signerar tavlor med K):

Föräldrar, syskon och släkt kommer från Jämtland. Flyttade till Halmstad 1987.

KONST:
För tillfället målar jag tavlor för kommande utställningar i Sverige (se gärna mer info under fliken ”Utställningar”). Ingår i ett skandinaviskt gallerikoncept fr.o.m. augusti 2020.
Jag fotograferar mycket och har även börjat ställa ut mina foton.

Har genom åren haft utställningar i olika gallerier och hos konstföreningar, både i och utanför Halmstad, och har mer inplanerat framöver. 2015 designade jag Citykortet i Halmstad. Har haft samutställningar i samband med Konstlivdagarna, samt har varit med på den årliga Artwalken i Halmstad City några gånger. Under ett par år drev jag, tillsammans med andra konstnärer, ett konstgalleri i centrala Halmstad. Fr.o.m. juli 2020 har jag haft/har egna utställningar i olika tomma butikslokaler i Halmstad city: Galleri K.

Har specialmålat tavlor som jag skänkt till välgörenhetsgalor, bl.a. Woman in red-galan i Gbg (Alexandra Charles) våren 2018.

Min konstnärliga bana började redan i tidig ålder, med blyertspennan i hand dagligen. I högstadiet var vi åtta elever som fick in konst på schemat, så det blev två års studier och praktik inom teckning, målningsteknik, stenskulpturer, etsning, keramik etc.

Efter detta följde många år med kurser inom teckning, keramik, olje-, porslins- och korgmålning, samt att jag provade på de flesta tekniker. Jag har hållit i korg- och akrylmålningskurser, samt måleristunder med barn. Har under 2018-2019 gått kurser i collografi och powertexmåleri.

Jag är ständigt nyfiken på nya produkter och mixar gärna, skapar mitt eget signum.