Om mig

Kerstin ”K” Fridolfsson:

Föräldrar, syskon och släkt kommer från Jämtland. Flyttade till Halmstad 1987.

Har haft eget företag sedan 2007 och tagit mig an olika typer av uppdrag. Har bl.a. arbetat som chefsassistent på ett medieföretag, receptionist, digitala produktioner/trycksaker, IT/mjukvarusupport, uppdateringar av hemsidor/sociala medier, personal- och restaurangansvarig, värdinna för rikskänd skådespelarensemble på turné (Brasse Brännström, Carina Lidbom, Annika Andersson m.fl.) naturgodisförsäljning/order med eget butiksansvar. Sedan mars 2019 är jag anställd på Flügger Färg i Halmstad: sälj, inköp, ansvar för kundprojekt, sociala medier, samt events. Är kreativ och passionerad i det jag gör, samt brinner för goda kundkontakter och resultat.

Jag har stor erfarenhet av dekorbygge, måleri samt rekvisita via frilans (produktioner som bl.a. Wallmans salonger i Köpenhamn, Thomas Petersson, Magnus Uggla, Vallarna i Falkenberg, musikaler i Stockholm och Malmö). Van vid bygge och riv, events, både dekor och ljus. Jobbresor är inget hinder.

Jag arbetar även som statist i filmer och TV-serier (Bl.a. Vår tid är nu/säsong 3, nya Jönssonliganfilmen, 30 grader i februari), gör reklamjobb för TV (bl.a. reklamen för Scandlines) osv.

Är med i Marknadsföreningen i Halland, med föreläsningar och nätverkande varje månad. Vi är över 1000 medlemmar, så jag har stort kontaktnät.

Jag är en amatörfotograf med en Nikon D7000 i min hand. Sing/songwriter, har sjungit hela livet, i olika konstellationer. Spelar akustisk gitarr. Har erfarenhet som mannekäng/fotomodell, då jag varit med i modellagentur tidigare och numera gör inhopp på diverse events.

Min konstnärliga bana började redan i tidig ålder, med blyertspennan i hand dagligen. I högstadiet var vi åtta elever som fick in Konst på schemat, så det blev två års studier och praktik inom teckning, målningsteknik, stenskulpturer, etsning, keramik etc.

Efter detta följde många år med kurser inom teckning, keramik, olje-, porslins- och korgmålning, samt provade på kolpennor, bläck, akvarellfärger etc. Jag har hållit i korg- och akrylmålningskurser, samt måleristunder med barn. Har under 2018-2019 gått kurser i collografi och powertexmåleri, samt har fler kurser inbokade.

För tillfället målar jag tavlor för ett vernissage utomlands. Mina tavlor har synts/syns på flera olika ställen i Halmstad och i andra städer. 2015 designade jag Citykortet i Halmstad. Är med i Hallands- samt Mellersta Hallands Konstförening. Har haft samutställningar i samband med Konstlivdagarna, samt brukar vara med på den årliga Artwalken i Halmstad City. Under ett par år drev jag och sex andra konstnärer ett konstgalleri. Har specialmålat tavlor som jag skänkt till välgörenhetsgalor, senast Woman in red-galan i Gbg (Alexandra Charles) våren 2018.