Om mig

Kerstin ”K” Fridolfsson (signerar tavlor med K):

Föräldrar, syskon och släkt kommer från Jämtland. Flyttade till Halmstad 1987.

ARBETSLIV:
Jag har bred kompetens: butikssäljare, vice butiksansvarig, avdelningsansvarig, chefsassistent, egenföretagare, reception, order och inköp, administration, lager, personal- samt kundansvarig, social media, hemsideuppdateringar, dekorsnickare och mycket däremellan. Har även varit värdinna åt riksskänd skådespelarensemble under farsturné (Brasse Brännström, Annika Andersson, Carina Lidbom, Pia Gren m.fl).

KONST:
För tillfället målar jag tavlor för kommande utställningar i både Sverige och Danmark (se gärna mer info under fliken ”Utställningar”). Ingår i ett skandinaviskt gallerikoncept fr.o.m. augusti 2020.
Jag fotograferar mycket och har även börjat ställa ut mina foton.

Mina tavlor har synts/syns på flera olika ställen i Halmstad och i andra städer, då jag ständigt har utställningar. 2015 designade jag Citykortet i Halmstad. Har haft samutställningar i samband med Konstlivdagarna, samt brukar vara med på den årliga Artwalken i Halmstad City. Under ett par år drev jag, tillsammans med andra konstnärer, ett konstgalleri i centrala Halmstad. Juli 2020-juni 2021 hade jag egna utställningar i olika butikslokaler i Halmstad city.

Har specialmålat tavlor som jag skänkt till välgörenhetsgalor, bl.a. Woman in red-galan i Gbg (Alexandra Charles) våren 2018.

Min konstnärliga bana började redan i tidig ålder, med blyertspennan i hand dagligen. I högstadiet var vi åtta elever som fick in konst på schemat, så det blev två års studier och praktik inom teckning, målningsteknik, stenskulpturer, etsning, keramik etc.

Efter detta följde många år med kurser inom teckning, keramik, olje-, porslins- och korgmålning, samt att jag provade på de flesta tekniker. Jag har hållit i korg- och akrylmålningskurser, samt måleristunder med barn. Har under 2018-2019 gått kurser i collografi och powertexmåleri.