Om mig

Kerstin ”K” Fridolfsson:

Föräldrar, syskon och släkt kommer från Jämtland. Flyttade till Halmstad 1987.

Har haft eget företag sedan 2007 och tagit mig an olika typer av uppdrag. Yrkeserfarenhet: butikschef, chefsassistent, receptionist, digitala produktioner/trycksaker, IT/mjukvarusupport, uppdateringar av hemsidor/sociala medier, personal- och inköpsansvarig (för 2Entertain), butikssälj, order, projektansvarig, events, värdinna för rikskänd skådespelarensemble på turné (Brasse Brännström, Carina Lidbom, Annika Andersson m.fl.), naturgodisförsäljning/order med eget ansvar för sex butiker. Van vid budbilskörning och lager.

Är kreativ, energisk, effektiv och passionerad i det jag gör, samt brinner för goda kundkontakter och resultat.

Jag har stor erfarenhet av dekorbygge, måleri samt rekvisita via frilans (produktioner som bl.a. Wallmans salonger i Köpenhamn, Thomas Petersson, Magnus Uggla, Vallarna i Falkenberg, musikaler i Stockholm och Malmö). Van vid bygge och riv, events, både dekor och ljus. Jobbresor är inget hinder.

För tillfället målar jag tavlor för kommande utställningar i både Sverige och Danmark (se gärna mer info under fliken Utställningar). Ingår i ett skandinaviskt gallerikoncept fr.o.m. augusti 2020. Mina tavlor har synts/syns på flera olika ställen i Halmstad och i andra städer. 2015 designade jag Citykortet i Halmstad. Är med i Hallands- samt Mellersta Hallands Konstförening. Har haft samutställningar i samband med Konstlivdagarna, samt brukar vara med på den årliga Artwalken i Halmstad City. Under ett par år drev jag, tillsammans med andra konstnärer, ett konstgalleri i centrala Halmstad. Har specialmålat tavlor som jag skänkt till välgörenhetsgalor, bl.a. Woman in red-galan i Gbg (Alexandra Charles) våren 2018.

Jag arbetar även som statist i filmer och TV-serier (Bl.a. Vår tid är nu/säsong 3, nya Jönssonliganfilmen, 30 grader i februari), gör reklamjobb för TV (bl.a. reklam för Scandlines) osv.

Är med i Marknadsföreningen i Halland, med föreläsningar och nätverkande varje månad. Vi är över 1000 medlemmar, så jag har stort kontaktnät.

Jag är en amatörfotograf med en Nikon D7000 i min hand. Har under hösten 2020 påbörjat ett gammalt projekt, med att börja framkalla mina foton. Det blir foton på canvas, samt inramade foton.

Jag har sjungit hela livet, i olika konstellationer. En liten sångkvartett startas upp i okt -20, med stämsång. Vi kommer vara tillgängliga för små uppträdanden. Mer info inom kort.

Min konstnärliga bana började redan i tidig ålder, med blyertspennan i hand dagligen. I högstadiet var vi åtta elever som fick in ”Konst” på schemat, så det blev två års studier och praktik inom teckning, målningsteknik, stenskulpturer, etsning, keramik etc.

Efter detta följde många år med kurser inom teckning, keramik, olje-, porslins- och korgmålning, samt provade på kolpennor, bläck, akvarellfärger etc. Jag har hållit i korg- och akrylmålningskurser, samt måleristunder med barn. Har under 2018-2019 gått kurser i collografi och powertexmåleri.